Jaglana szarlotka
Szarlotka. Zapach jabłek, cynamonu i kardamonu rozchodzący się po całym domu.
Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, dodstawach TCM, schorzeniach i ziołolecznictwie
Szarlotka. Zapach jabłek, cynamonu i kardamonu rozchodzący się po całym domu.
Soki to nieodłączny element dobrze zbilansowanej diety. Warto jednak robić je samemu. Głównym powodem jest możliwość wyboru wysokiej jakości składników z odpowiednich upraw. Ponadto domowy sok nie jest pasteryzowany, dzięki czemu zachowuje swoje wszystkie wartości. Zawiera zarówno witaminy jak i minerały oraz dużo błonnika. Soki Składniki na 1 szklankę Sok buraczano-jabłkowo-cytrynowy ✓ 2 buraki ✓ 2 jabłka […]
Pudding czekoladowy, waniliowy, śmietankowy. Niepowtarzalny smak dzieciństwa, do którego kochamy powracać. Aby go przyrządzić należy użyć mąki, masła, jajka, cukru i odpowiedniego dodatku smakowego. Pycha! Jednak pudding można przygotować również z innych produktów i nie straci nic na swoim smaku. Dodatkowo wpłynie korzystnie na nasz organizm. Kto się skusi? Jaglany pudding z dynią, jabłkiem i granatem […]
Lubisz pasztet, ale masz ochotę na odmianę od mięsa? Świetnie! Bowiem pasztet można przygotować z wielu różnych produktów, które zazwyczaj masz w swojej kuchni. Jednym z nich jest przepis na rewelacyjny sycący wegetariański i bezglutenowy pasztet, który pokochasz. Cudowne połączenie prozdrowotnej kaszy jaglanej wraz z aromatycznymi suszonymi pomidorami, cukinią i fasolką. Wypróbuj go już dziś […]
Hummus to świetna alternatywa zarówno na śniadanie jak i na niezapowiedziane spotkania z przyjaciółmi. Pasuje do wszystkiego i ze wszystkim. Hummus z kaszą jaglaną ma działanie ochładzające, dlatego też szczególnie polecany jest osobom, którym jest non stop gorąco. Zmarzluchy powinny go spożywać ostrożnie zwłaszcza w okresie zimowym. Sprawdza się również w przypadku problemów z zaparciami. […]
Placki ziemniaczane znają chyba wszyscy. Jednak czy próbowaliście zrobić je z czegoś innego? Nie? A więc do dzieła. Wspaniałe placki z kaszy gryczanej, które możesz podać z sosem, pastą lub hummusem. Rewelacyjnie sprawdzą się również, jako zamiennik codziennego pieczywa.
“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”
Gdzie wysłać prezent?
Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie