Wiedza

Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, podstawach Medycyny Chińskiej, schorzeniach i ziołolecznictwie

jagody acai
DIETETYKA Owoce

Jagody acai

Owoc ten pochodzi z Ameryki Południowej. Są to ciemne jagody przypominające winogrono. Ostatnio coraz częściej o nich słyszymy – zatem co znajdziemy w JAGODACH ACAI? Zastosowanie: Warto spróbować soku z jagód acai, który pozwoli nam cieszyć się zdrowiem i pięknym młodym wyglądem przez lata!

Czytaj więcej
DIETETYKA Konserwanty

Konserwanty i dodatki do żywności. Co producenci dodają do żywności?

Tajemnicze „E” w składzie produktu. O co chodzi z tym tajemniczym „E” w składzie produktu? „E” to nic innego jak substancja dodana do produktu, w konkretnym celu. Jest to symbol E, któremu towarzyszy najczęściej trzycyfrowa liczba, np. E 211 (benzoesan sodu). Takie międzynarodowe oznaczenia służą możliwości krótszego zapisu związku za pomocą symbolu oraz jego łatwej identyfikacji. […]

Czytaj więcej
noni (morwa indyjska)
DIETETYKA Owoce ZIOŁOLECZNICTWO

Noni (Morwa indyjska)

Noni to inna nazwa morwy indyjskiej. Roślina ta jest dla nas egzotyczna, pochodzi bowiem z Azji i Australii. Jej zdrowotne właściwości znane są na tych terenach od dawien dawna. Obecnie w Polsce cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Poznaj najważniejsze zalety soku z noni: Zastosowanie: Spróbujmy tego egzotycznego soku i obserwujmy pozytywne zmiany w naszym organizmie!

Czytaj więcej
Produkty nieprzetworzone
Certyfikaty DIETETYKA

Produkty nieprzetworzone

ŻYWNOŚĆ PRZETWORZONA CZY NIEPRZETWORZONA – oto jest pytanie ! Tematyka zdrowego odżywania w dzisiejszych czasach przewija się na każdym kroku. Internet umożliwia nam dostęp do wszelkiego rodzaju artykułów, możemy poszerzać swoją wiedzę. Czy jednak na pewno wiemy wszystko na temat tak istotnego pojęcia jak przetwarzanie żywności? Co wybrać – przetworzoną czy nieprzetworzoną? Czy mamy świadomość […]

Czytaj więcej
graviola
DIETETYKA Owoce

Graviola

Graviola jest dla nas owocem egzotycznym, który pochodzi z Ameryki Południowej. Jej owoce bogate w składniki odżywcze są od wieków wykorzystywane przez tubylców w leczeniu schorzeń.

Czytaj więcej
medycyna chińska
Cukier i inne słodziki DIETETYKA

Miody Manuka

Miód Manuka 400+ 500 g jest najczęściej wybieranym miodem w Polsce. Wyjątkowość tego produktu wiąże się z zawartością methyglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+). Takie stężenie substancji czynnej wykazuje niezwykle silne działanie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Półkilogramowe opakowanie Miodu Manuka 400+ zapewnia najkorzystniejszy związek pomiędzy jakością (stężeniem methyglyoxalu) a ceną. Jak chronić organizm przed atakami […]

Czytaj więcej
1 26 27 28 29

Prezent dla Ciebie

Bezpłatny ebook

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Gdzie wysłać prezent?

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie