
Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, podstawach Medycyny Chińskiej, schorzeniach i ziołolecznictwie
Czarna rzepa z pewnością wielu z nas kojarzy się głównie z pielęgnacją włosów. Czy jednak wiemy, że jest to cenne źródło całej masy składników odżywczych dla naszego organizmu? Oto najważniejsze z nich: Zastosowanie czarnej rzepy: Warto spożywać surówki z czarnej rzepy i pić sok. Czarna rzepa jest naturalnym lekarstwem pomagającym zachować piękno skóry i włosów […]
Śliwka jest w Polsce owocem bardzo znanym. Od zarania dziejów gościła w sadach i ogródkach przydomowych, a nasze babcie robiły z jej owoców powidła jedyne w swoim rodzaju. Czy dziś doceniamy śliwkę tak jak dawniej i wiemy, jakie składniki odżywcze zawierają jej owoce? Zastosowanie śliwki: Korzystajmy z dobrodziejstwa natury, jakim są śliwki, tak bogate w […]
Stojąc przy sklepowej półce, pewnie nie raz zastanawiałeś się, jaki olej wybrać? Aby odpowiedzieć sobie na to pytanie, musisz przede wszystkim wiedzieć jakie składniki olejów roślinnych są tak cenne dla naszego zdrowia? Są to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe – NNKT. Kwasy te dzielimy na 2 grupy: omega-3 i omega-6 Jakie funkcje w organizmie pełnią NNKT? […]
Chyba każdy z nas słyszał kiedyś pojęcie „produkty ekologiczne”. Czy zastanowiliśmy się, chociaż chwilę nad tym, czym tak naprawdę charakteryzują się takie produkty? Czy na pewno nie mylimy tej grupy ze zdrową żywnością? Czy mamy świadomość istnienia przepisów prawnych regulujących metody stosowane przy ich produkcji? Przyjrzyjmy się im bliżej. Co to są produkty ekologiczne? Produkty […]
Burak czerwony jest znany chyba każdemu z nas! Warzywo z przydomowych ogródków najczęściej spożywane do drugiego dania. Burak czerwony – składniki odżywcze Czy wiesz jednak, jak wiele składników odżywczych kryje w sobie to warzywo? Oto najważniejsze z nich: Nieocenione właściwości buraka Jak widać, buraki to warzywa o nieocenionym wpływie na nasz organizm. Zawierają w sobie masę […]
Żurawina – owoc ten od zarania dziejów był znany naszym babciom. Jakie są najistotniejsze walory zdrowotne żurawiny? Żurawina – zastosowanie Spożywajmy żurawinę w postaci surowej oraz soku, na zdrowie!
“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”
Gdzie wysłać prezent?
Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie