
Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, podstawach Medycyny Chińskiej, schorzeniach i ziołolecznictwie
Fasolka mung, nazywana również fasolą złotą (łac. Vigna radiata), to jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.
“Umeboshi” w języku japońskim dosłownie znaczy suszona (jap. boshi) śliwka (jap. ume), jednak jest to tak naprawdę gatunek… moreli!
Acerola jest dla nas owocem egzotycznym pochodzącym z Ameryki Środkowej i Karaibów.
Aloes najczęściej kojarzy nam się z zielonymi, grubymi, masywnymi i ostro zakończonymi liśćmi rośliny ozdobnej.
Dzisiaj czas poznać zboże XXI w., mimo iż jest najstarszym zbożem świata. O czym mowa – amarantus, a konkretniej jego nasiona są pod wieloma względami wyjątkowe, charakteryzuje się wysokimi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Już w dawnych czasach zyskał miano złota Inków i do dnia dzisiejszego to określenie przetrwało. Czym wyróżnia się amarantus? Zawartość składników odżywczych […]
GMO to skrót od nazwy Genetycznie Modyfikowane Organizmy. Jak sama nazwa wskazuje, są to rośliny lub zwierzęta, u których dokonano modyfikacji, czyli jakiś nienaturalnych zmian w kodzie genetycznym. Po co naukowcy to robią? Głównym celem takich modyfikacji jest nadanie nowych cech zwierzętom bądź roślinom. Korzyści wynikające z modyfikacji genetycznej roślin i zwierząt: Musimy jednak pamiętać, […]
“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”
Gdzie wysłać prezent?
Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie