Sok z żurawiny

utworzone przez | paź 15, 2014 | DIETETYKA, Napoje, Owoce, PRZEPISY

Owoce żurawiny są ważnym i pożywnym komponentem codziennej, zdrowej diety. Pochodzące z kontrolowanych, ekologicznych upraw szczególnie dużo zawierają istotnych dla ludzkiego oraganizmu polifenoli.

Żurawina jest jednym z owoców o najwyższej zawartości przeciwutleniaczy. Żurawina jest cennym źródłem naturalnych witamin i soli mineralnych.Posiada bogate zasoby naturalnej witaminy C i z tego powodu zalecano sok z żurawiny na przeziębienie. Picie dużej ilości soku żurawinowego alkalizuje mocz i rozpuszcza kamienie zawierające moczany.Stosuje się we wszystkich zakażeniach układu moczowego , zwłaszcza tych nawracających, kiedy leki przeciwbakteryjne stosujemy często i przewlekle.

Sok żurawinowy jest stosowany w procesie odchudzania. Zawiera flawonoidy które wskazują silne działanie antyoksydacyjne mogą zmniejszać ryzyko miażdżycy. Badania sugerują, że żurawina może stanowić naturalną ochronę przed miażdżycą.

Zastosowanie:

Pić dziennie 30 ml czystego soku lub rozcieńczonego z wodą lub innym sokiem (gdy jest sok 100%)

Po otwarciu trzymać w chłodnym miejscu, spożyć w krótkim czasie.

 

O mnie

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog
Dietetyk Medycyny Chińskiej
Pomagam odzyskać zdrowie poprzez zastosowanie prawidłowej diety opartej na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej liczącej aż 3000 lat!
Prowadzę szkolenia i konsultacje indywidualne.

Więcej  o mnie

Więcej wyników wyszukiwania...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Najbliższe wydarzenie

  • Masaż Tui Na dla dzieci - Pakiet Premium
    13 stycznia 2024 - 31 maja 2024
    00:00 - 23:59
  • DOŁĄCZ DO GRUPY NA FB

    elzbieta kasztelaniec
    Dołącz do społeczności, która jest zainteresowana zdrowym odżywianiem w oparciu o zasady Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
    Znajdziesz porady, przepisy oraz informacje o dietetycznych wydarzeniach.
    Dzielimy się wiedzą i wymieniamy doświadczeniem.

    Share This