Wiedza

Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, podstawach Medycyny Chińskiej, schorzeniach i ziołolecznictwie

Koronawirus
Czynniki chorobotwórcze PROFILAKTYKA Przeziębienia WZORCE PATOLOGII ZIOŁOLECZNICTWO

Koronawirus – profilaktyka ważniejsza niż leczenie

Koronawirus przez WHO został już uznany za pandemię. Niestety rozprzestrzenił się już po całaym świecie i dalej rozprzestrzenia się w szalonym tempie. U jednych wywołuje szalone obawy, a inni zastanawiają się czy na pewno zasługuje na miano pandemii? Czy wcześniejsze choroby typu świńska grypa czy SARS jednak nie były poważniejsze? Dla niektórych śmiertelność na poziomie […]

Czytaj więcej
kleik
DIETETYKA Oczyszczanie organizmu Odżywianie wg TCM PRZEPISY Śniadania Zboża

Congee ryżowe, czyli tradycyjny kleik ryżowy

Dziś przedstawiam wyjątkowy, bardzo prosty przepis, czyli Congee ryżowe,

Czytaj więcej
bańki chińskie
Bańki PROFILAKTYKA TERAPIE W TCM

Bańki chińskie profilaktyka i leczenie

Leczenie bańką chińską należy do najstarszych metod medycyny naturalnej.

Czytaj więcej
DIETETYKA Kolacje Obiady Odżywianie wg TCM Przekąski PRZEPISY Warzywa

Domowe frytki z batatów

Dziś chciałabym przedstawić pomysł na szybką, zdrową i chrupiącą przekąskę – domowe frytki z batatów!

Czytaj więcej
ciasteczka dyniowo-owsiane
DIETETYKA Odżywianie wg TCM Przekąski PRZEPISY

Ciasteczka dyniowo-owsiane

Przepis na ciasteczka dyniowo-owsiane! Dynia to uniwersalne warzywo, które można wykorzystać na milion sposobów w kuchni. Począwszy od zup, kremów, musów, sałatek, a kończąc na placuszkach, ciastach czy ciasteczkach. Dziś proponuję prosty i szybki przepis na zdrową przekąskę – ciasteczka dyniowo-owsiane. Przepis ten nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych, wystarczy nam piekarnik i kilka składników. Co więcej – […]

Czytaj więcej
rośliny strączkowe
DIETETYKA Odżywianie wg TCM Strączkowe

Rośliny strączkowe – dlaczego warto je jeść?

Rośliny strączkowe są ważną częścią kuchni na całym świecie ze względu na podstawowy argument – to bardzo dobre źródło białka roślinnego, minerałów (magnez, zelazo, fosfor) i witamin oraz błonnika pokarmowego.

Czytaj więcej
1 10 11 12 29

Prezent dla Ciebie

Bezpłatny ebook

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Gdzie wysłać prezent?

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie