
Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, podstawach Medycyny Chińskiej, schorzeniach i ziołolecznictwie
Rośliny strączkowe są cennym źródłem białka w naszej diecie oraz dobrym zamiennikiem mięsa, które w nadmiarze jest szkodliwe.
Dzisiaj zapraszam po przepis na zdrowe słodycze. Jesień zawitała do nas zarówno w kalendarzu, jak i za oknem.
Czy wiesz, że domowe mleko kokosowe jest banalnie proste w przygotowaniu i potrzeba do niego tylko dwóch składników?
Zakwas z buraków to tylko jeden z wielu pomysłów na wykorzystanie tego niedocenianego warzywa.
Smak słodki wg tradycyjnej medycyny chińskiej jest smakiem odżywczym dlatego też mamy tak duże zapotrzebowanie na ten smak, zwłaszcza dzieci. Rosną potrzebują odżywienia, jednak niekoniecznie smak słodki musi być podawany w postaci standardowych słodyczy, lodów, cukru, pszenicy czy napojów gazowanych. Smak słodki ma marchewka, pietruszka, kasza jaglana, maliny, truskawki, rodzynki, migdały, bakłażan czy daktyle. Zatem […]
Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco.
“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”
Gdzie wysłać prezent?
Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie