Wiedza

Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, dodstawach TCM, schorzeniach i ziołolecznictwie

Certyfikaty DIETETYKA Konserwanty

Etykieta prawdę Ci powie

Czy sięgając na sklepowej półce po produkt czytasz etykietę? Czy rozumiesz wszystko co producent napisał na etykiecie? A może zwracasz uwagę wyłącznie na cenę? Przestań jeść śmieci i czytaj etykiety produktów, wybierając te najlepsze;) W supermarketach uwagę przyciągają półki pełne kolorowych produktów spożywczych. Każdy z nas odruchowo sięga po coś, co nam się podoba, co […]

Czytaj więcej
DIETETYKA Konserwanty

Konserwanty i dodatki do żywności. Co producenci dodają do żywności?

Tajemnicze „E” w składzie produktu. O co chodzi z tym tajemniczym „E” w składzie produktu? „E” to nic innego jak substancja dodana do produktu, w konkretnym celu. Jest to symbol E, któremu towarzyszy najczęściej trzycyfrowa liczba, np. E 211 (benzoesan sodu). Takie międzynarodowe oznaczenia służą możliwości krótszego zapisu związku za pomocą symbolu oraz jego łatwej identyfikacji. […]

Czytaj więcej

Prezent dla Ciebie

Bezpłatny ebook

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Gdzie wysłać prezent?

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie