Przyprawy i zioła - klasyfikacja wg Medycyny Chińskiej - Koneser Zdrowia

SZKOLENIE

Przyprawy i zioła – klasyfikacja wg Medycyny Chińskiej

Przyprawy i zioła - klasyfikacja wg Medycyny Chińskiej

DATA SZKOLENIA

28 sierpnia 2022 - 11 września 2022

}

GODZINY SZKOLENIA

00:00 – 23:59

SZKOLENIE POPROWADZI:

Elżbieta Kasztelaniec

Kontakt:
Email: biuro@nona-polska.pl

Zgodnie z Tradycyjną Medycyną Chińską teoria odżywiania opiera się na jakościowej, holistycznej koncepcji Yin i Yang, wskazuje także na to w jaki sposób smak i natura termiczna pożywienia wpływa na nasz organizm. Medycyna Chińska dostrzega bliski związek między pożywieniem, a ziołami leczniczymi używanymi w terapii oraz codziennym odżywianiu. Zioła i różne przyprawy mają wielką moc tylko należy wiedzieć jak je zastosować, z czym je łączyć i dlaczego. Kiedy i czym organizm trzeba ogrzać, a kiedy i czym można się ochłodzić.

Czego dowiesz się po przeczytaniu e-booka “Przyprawy i zioła”?

  • Jak klasyfikować zioła i przyprawy
  • Czym jest energetyczna natura termiczna
  • Jakie smaki mają zioła i przyprawy
  • Jak stosować zioła i przyprawy według przemian: ziemi, metalu, wody, drzewa i ognia

SZKOLENIE POPROWADZI:

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog, Specjalista Medycyny Chińskiej

Mikrobiologię ukończyła w 1985 r. dlatego też wszelkie choroby skóry oraz oczyszczanie organizmu z toksyn czy pasożytów są jej doskonale znane. W swej pracy stosuje naturalne metody łącząc możliwości medycyny klasycznej i medycyny chińskiej.

Udziela porad żywieniowych w oparciu o zasady Profilaktycznej i Leczniczej Dietetyki Medycyny Chińskiej dla dzieci i dorosłych w różnych stanach chorobowych począwszy od przeziębień, poprzez choroby skóry do wielu chorób przewlekłych.

Kuracje przeprowadza holistycznie traktując element diety jako najważniejszy czynnik, a w razie potrzeby wspiera suplementacją, masażem bańkami czy akupunkturą ucha. Prowadzi kursy na temat zdrowego odżywiania w oparciu o zasady Tradycyjnej Medycyny Chińskiej