Kolacje Obiady PRZEPISY

Rozgrzewająca zupa imbirowo-gruszkowa

wrz 1, 2014

Znakomita jesienna zupa w sam raz na niepogodę! Unikatowe połączenie słodkiej gruszki, łagodnej cebulki siedmiolatki z pikantną imbirową nutą sprawią, że podczas gdy wy będziecie delektować się egzotycznym smakiem, wasze nadwątlone siły witalne zregenerują się raz-dwa!

To sprawdzony przepis kiedy dopada cię przeziębienie!

Czego potrzebujesz – składniki:

  • gruszka
  • imbir
  • cebula siedmiolatka
  • jajka

W rondelku zagotuj wodę, dodaj do niej pokrojoną gruszkę ze skórką, dołóż pokrojony imbir i cebulkę siedmiolatkę. Poczekaj, aż się zagotuje, przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.

W międzyczasie ubij jajka w szklanej lub ceramicznej misce. Kiedy wywar jest gotowy, wlej go do naczynia z jajkami, wymieszaj i wypij na ciepło. Połóż się do łóżka, przykryj i wypoć się, aby wyrzucić zimno z wnętrza organizmu na zewnątrz.

Taką zupkę gotuj sobie przez 2 – 3 dni, aż paskudne objawy przeziębienia ustąpią! Smacznego!

Elżbieta Kasztelaniec

Mikrobiolog, Specjalista Medycyny Chińskiej

W 1985 roku uzyskałam dyplom z mikrobiologii. Od tamtej pory staram się uświadamiać pacjentów na temat właściwego sposobu odżywiania i jego wpływu na organizm ludzki. Pomagam odzyskać zdrowie, wzmocnić odporność, a przede wszystkim uczę, jak samodzielnie wykorzystywać wiedzę z zakresu profilaktyki, aby troszczyć się o ciało i ducha.

Zdaję sobie sprawę, że informacje o medycynie naturalnej nie są wystarczająco rozpowszechnione w Polsce. Tymczasem znajomość podstaw medycyny chińskiej jest kluczem do poprawy stanu zdrowia wielu pacjentów. Moim celem jest popularyzacja tego nurtu wśród uczestników szkoleń, które organizuję. Wieloletnie doświadczenie, połączone z pasją do naturalnych metod leczniczych, pozwoliło mi stać się ekspertem w tej ... Czytaj więcej