Znakomita jesienna zupa w sam raz na niepogodę! Unikatowe połączenie słodkiej gruszki, łagodnej cebulki siedmiolatki z pikantną imbirową nutą sprawią, że podczas gdy wy będziecie delektować się egzotycznym smakiem, wasze nadwątlone siły witalne zregenerują się raz-dwa!
To sprawdzony przepis kiedy dopada cię przeziębienie!
Czego potrzebujesz – składniki:
- gruszka
- imbir
- cebula siedmiolatka
- jajka
W rondelku zagotuj wodę, dodaj do niej pokrojoną gruszkę ze skórką, dołóż pokrojony imbir i cebulkę siedmiolatkę. Poczekaj, aż się zagotuje, przykryj i gotuj na małym ogniu ok. 20 minut.
W międzyczasie ubij jajka w szklanej lub ceramicznej misce. Kiedy wywar jest gotowy, wlej go do naczynia z jajkami, wymieszaj i wypij na ciepło. Połóż się do łóżka, przykryj i wypoć się, aby wyrzucić zimno z wnętrza organizmu na zewnątrz.
Taką zupkę gotuj sobie przez 2 – 3 dni, aż paskudne objawy przeziębienia ustąpią! Smacznego!