Wiedza

Moje artykuły o dietetyce, profilaktyce, dodstawach TCM, schorzeniach i ziołolecznictwie

DIETETYKA Odżywianie wg TCM Strączkowe

Rośliny strączkowe – dlaczego warto je jeść?

Rośliny strączkowe są ważną częścią kuchni na całym świecie ze względu na podstawowy argument – to bardzo dobre źródło białka roślinnego, minerałów (magnez, zelazo, fosfor) i witamin oraz błonnika pokarmowego.

Czytaj więcej
DIETETYKA Obiady PRZEPISY Strączkowe

Jak gotować fasolę, by uniknąć wzdęć?

Rośliny strączkowe są cennym źródłem białka w naszej diecie oraz dobrym zamiennikiem mięsa, które w nadmiarze jest szkodliwe.

Czytaj więcej
fasolka mung
DIETETYKA Strączkowe

Fasolka mung dobrym pomysłem na ochłodzenie organizmu

Fasolka mung, nazywana również fasolą złotą  (łac. Vigna radiata), to jeden z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.

Czytaj więcej

Prezent dla Ciebie

Bezpłatny ebook

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Gdzie wysłać prezent?

“Przyprawy i zioła, klasyfikacje wg medycyny chińskiej”

Administratorem danych osobowych jest Elżbieta Kasztelaniec, ul. Zgody 15, 31-217 Kraków, NIP 679 002 21 85, Regon 350913689. Podane dane osobowe będą wykorzystywane jedynie w celu wysyłki newslettera. Więcej informacji na temat danych osobowych znajduje się w Polityce Prywatności i Regulaminie