Oleje

utworzone przez | lut 15, 2014 | Bez kategorii

Wytwarzany tradycyjną metodą tłoczenia na zimno olej z nasion lnianki (Camelina sativa i Camelina silvestris) to doskonały dodatek do każdej kuchni. Dzięki charakterystycznej jasnożółtej barwie oraz unikalnym walorom smakowym sprawdzi się idealnie do sałatek i innych potraw na zimno z naszej polskiej, rodzimej kuchni.
Olej rydzowy to produkt polecany zwłaszcza osobom pragnącym zadbać o swoje zdrowie w sposób szczególny – dzięki niebywale wysokiej zawartości dobroczynnych kwasów nienasyconych (ca 90%) dostarcza organizmowi niezbędnych substancji odżywczych, obniża poziom złego cholesterolu oraz ułatwia proces przyswajania witamin i minerałów.
Jego unikatowe walory smakowe i pro-zdrowotne zapewniły mu certyfikat Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego pt. „Perła 2005”, oraz miejsce na prestiżowej liście europejskich produktów tradycyjnych – Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Unii Europejskiej.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temp. +2 – +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce.
Opakowanie: 250 ml

O mnie

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog
Dietetyk Medycyny Chińskiej
Pomagam odzyskać zdrowie poprzez zastosowanie prawidłowej diety opartej na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej liczącej aż 3000 lat!
Prowadzę szkolenia i konsultacje indywidualne.

Więcej  o mnie

Więcej wyników wyszukiwania...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Najbliższe wydarzenie

  • 7 skutecznych kroków do oczyszczenia organizmu  z Wilgoci i Śluzu
    24 maja 2024 - 26 maja 2024
    00:00 - 23:59
  • DOŁĄCZ DO GRUPY NA FB

    elzbieta kasztelaniec
    Dołącz do społeczności, która jest zainteresowana zdrowym odżywianiem w oparciu o zasady Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
    Znajdziesz porady, przepisy oraz informacje o dietetycznych wydarzeniach.
    Dzielimy się wiedzą i wymieniamy doświadczeniem.

    Share This