Wytwarzany tradycyjną metodą tłoczenia na zimno olej z nasion lnianki (Camelina sativa i Camelina silvestris) to doskonały dodatek do każdej kuchni. Dzięki charakterystycznej jasnożółtej barwie oraz unikalnym walorom smakowym sprawdzi się idealnie do sałatek i innych potraw na zimno z naszej polskiej, rodzimej kuchni.
Olej rydzowy to produkt polecany zwłaszcza osobom pragnącym zadbać o swoje zdrowie w sposób szczególny – dzięki niebywale wysokiej zawartości dobroczynnych kwasów nienasyconych (ca 90%) dostarcza organizmowi niezbędnych substancji odżywczych, obniża poziom złego cholesterolu oraz ułatwia proces przyswajania witamin i minerałów.
Jego unikatowe walory smakowe i pro-zdrowotne zapewniły mu certyfikat Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego pt. „Perła 2005”, oraz miejsce na prestiżowej liście europejskich produktów tradycyjnych – Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Unii Europejskiej.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temp. +2 – +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce.
Opakowanie: 250 ml