DIETETYKA Oleje Masło

Oleje

lut 15, 2014

Wytwarzany tradycyjną metodą tłoczenia na zimno olej z nasion lnianki (Camelina sativa i Camelina silvestris) to doskonały dodatek do każdej kuchni. Dzięki charakterystycznej jasnożółtej barwie oraz unikalnym walorom smakowym sprawdzi się idealnie do sałatek i innych potraw na zimno z naszej polskiej, rodzimej kuchni.

Olej rydzowy to produkt polecany zwłaszcza osobom pragnącym zadbać o swoje zdrowie w sposób szczególny – dzięki niebywale wysokiej zawartości dobroczynnych kwasów nienasyconych (ca 90%) dostarcza organizmowi niezbędnych substancji odżywczych, obniża poziom złego cholesterolu oraz ułatwia proces przyswajania witamin i minerałów.

Jego unikatowe walory smakowe i pro-zdrowotne zapewniły mu certyfikat Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego pt. „Perła 2005”, oraz miejsce na prestiżowej liście europejskich produktów tradycyjnych – Gwarantowana Tradycyjna Specjalność Unii Europejskiej.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu, w temp. +2 – +20°C, a po otwarciu butelki w lodówce.

Opakowanie: 250 ml

Elżbieta Kasztelaniec

Mikrobiolog, Specjalista Medycyny Chińskiej

W 1985 roku uzyskałam dyplom z mikrobiologii. Od tamtej pory staram się uświadamiać pacjentów na temat właściwego sposobu odżywiania i jego wpływu na organizm ludzki. Pomagam odzyskać zdrowie, wzmocnić odporność, a przede wszystkim uczę, jak samodzielnie wykorzystywać wiedzę z zakresu profilaktyki, aby troszczyć się o ciało i ducha.

Zdaję sobie sprawę, że informacje o medycynie naturalnej nie są wystarczająco rozpowszechnione w Polsce. Tymczasem znajomość podstaw medycyny chińskiej jest kluczem do poprawy stanu zdrowia wielu pacjentów. Moim celem jest popularyzacja tego nurtu wśród uczestników szkoleń, które organizuję. Wieloletnie doświadczenie, połączone z pasją do naturalnych metod leczniczych, pozwoliło mi stać się ekspertem w tej ... Czytaj więcej