Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco. Sprawdzi się również na wszystkie problemy żołądkowe i w przypadku nietolerancji glutenu.
Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem
Składniki na 1 porcje:
✓ 0,5 dojrzałego awokado
✓ 1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
✓ 0,5 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)
✓ 0,5 szklanki mleka kokosowego
✓ 1 łyżeczka ksylitolu lub 2 daktyle
✓ 1/4 granatu
Przygotowanie
✓ Wyłuskaj ziarenka granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.
✓ Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj ksylitol lub daktyle. Podgrzej, delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.
✓ Jaglany koktajl serwuj z ziarenkami granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.
Źródło:
- Marek Zaremba Jaglany Detox