Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem - Koneser Zdrowia

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

utworzone przez | lis 14, 2016 | Przekąski, PRZEPISY, Śniadania

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco. Sprawdzi się również na wszystkie problemy żołądkowe i w przypadku nietoleracncji glutenu.

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

koktajl

Składniki

na 1 porcje

✓  0,5 dojrzałego awokado

✓  1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

✓  0,5 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)

✓  0,5 szklanki mleka kokosowego

✓  1 łyżeczka ksylitolu lub 2 daktyle

✓  1/4 granatu

Przygotowanie

Wyłuskaj ziarenka granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.

Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj ksylitol lub daktyle. Podgrzej, delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.

Jaglany koktajl serwuj z ziarenkami granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.

Źródło: 

✓  Marek Zaremba Jaglany Detox

O mnie

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog
Dietetyk Medycyny Chińskiej
Pomagam odzyskać zdrowie poprzez zastosowanie prawidłowej diety opartej na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej liczącej aż 3000 lat!
Prowadzę szkolenia i konsultacje indywidualne.

Więcej  o mnie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Najbliższe wydarzenie

  • Brak wydarzeń

DOŁĄCZ DO GRUPY NA FB

elzbieta kasztelaniec
Dołącz do społeczności, która jest zainteresowana zdrowym odżywianiem w oparciu o zasady Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Znajdziesz porady, przepisy oraz informacje o dietetycznych wydarzeniach.
Dzielimy się wiedzą i wymieniamy doświadczeniem.

Share This