Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

utworzone przez | lis 14, 2016 | Przekąski, PRZEPISY, Śniadania

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco. Sprawdzi się również na wszystkie problemy żołądkowe i w przypadku nietoleracncji glutenu.

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

koktajl

Składniki

na 1 porcje

✓  0,5 dojrzałego awokado

✓  1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

✓  0,5 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)

✓  0,5 szklanki mleka kokosowego

✓  1 łyżeczka ksylitolu lub 2 daktyle

✓  1/4 granatu

Przygotowanie

Wyłuskaj ziarenka granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.

Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj ksylitol lub daktyle. Podgrzej, delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.

Jaglany koktajl serwuj z ziarenkami granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.

Źródło: 

✓  Marek Zaremba Jaglany Detox

O mnie

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog
Dietetyk Medycyny Chińskiej
Pomagam odzyskać zdrowie poprzez zastosowanie prawidłowej diety opartej na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej liczącej aż 3000 lat!
Prowadzę szkolenia i konsultacje indywidualne.

Więcej  o mnie

Więcej wyników wyszukiwania...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Najbliższe wydarzenie

  • 7 skutecznych kroków do oczyszczenia organizmu  z Wilgoci i Śluzu
    24 listopada 2023 - 30 kwietnia 2024
    00:00 - 23:59
  • DOŁĄCZ DO GRUPY NA FB

    elzbieta kasztelaniec
    Dołącz do społeczności, która jest zainteresowana zdrowym odżywianiem w oparciu o zasady Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
    Znajdziesz porady, przepisy oraz informacje o dietetycznych wydarzeniach.
    Dzielimy się wiedzą i wymieniamy doświadczeniem.

    Share This