Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem - Koneser Zdrowia

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

utworzone przez | lis 14, 2016 | Przekąski, PRZEPISY, Śniadania

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco. Sprawdzi się również na wszystkie problemy żołądkowe i w przypadku nietoleracncji glutenu.

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

koktajl

Składniki

na 1 porcje

✓  0,5 dojrzałego awokado

✓  1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

✓  0,5 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)

✓  0,5 szklanki mleka kokosowego

✓  1 łyżeczka ksylitolu lub 2 daktyle

✓  1/4 granatu

Przygotowanie

Wyłuskaj ziarenka granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.

Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj ksylitol lub daktyle. Podgrzej, delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.

Jaglany koktajl serwuj z ziarenkami granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.

Źródło: 

✓  Marek Zaremba Jaglany Detox

O mnie

ELŻBIETA KASZTELANIEC

Mikrobiolog
Dietetyk Medycyny Chińskiej
Pomagam odzyskać zdrowie poprzez zastosowanie prawidłowej diety opartej na Tradycyjnej Medycynie Chińskiej liczącej aż 3000 lat!
Prowadzę szkolenia i konsultacje indywidualne.

Więcej  o mnie

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Najbliższe wydarzenie

DOŁĄCZ DO GRUPY NA FB

elzbieta kasztelaniec
Dołącz do społeczności, która jest zainteresowana zdrowym odżywianiem w oparciu o zasady Dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej.
Znajdziesz porady, przepisy oraz informacje o dietetycznych wydarzeniach.
Dzielimy się wiedzą i wymieniamy doświadczeniem.

Share This