Napoje Przekąski PRZEPISY Śniadania

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

lis 14, 2016

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem. Pyszny początek dnia regulujący naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Awokado i mleko kokosowe działają nawilżająco. Sprawdzi się również na wszystkie problemy żołądkowe i w przypadku nietolerancji glutenu.

Koktajl kokosowo-jaglany z awokado i granatem

koktajl

Składniki na 1 porcje:

✓   0,5 dojrzałego awokado

✓   1/3 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej

✓   0,5 łyżeczki kurkumy (opcjonalnie)

✓   0,5 szklanki mleka kokosowego

✓   1 łyżeczka ksylitolu lub 2 daktyle

✓   1/4 granatu

Przygotowanie

✓   Wyłuskaj ziarenka granatu. Możesz to łatwo zrobić w miseczce z zimną wodą.

✓   Do rondla wlej mleko kokosowe, dodaj ksylitol lub daktyle. Podgrzej, delikatnie mieszając. Dodaj ugotowaną kaszę jaglaną i awokado bez skórki. Zmiksuj na gładki krem.

✓   Jaglany koktajl serwuj z ziarenkami granatu i listkiem świeżej melisy lub mięty.

Źródło: 

  1. Marek Zaremba Jaglany Detox

Elżbieta Kasztelaniec

Mikrobiolog, Specjalista Medycyny Chińskiej

W 1985 roku uzyskałam dyplom z mikrobiologii. Od tamtej pory staram się uświadamiać pacjentów na temat właściwego sposobu odżywiania i jego wpływu na organizm ludzki. Pomagam odzyskać zdrowie, wzmocnić odporność, a przede wszystkim uczę, jak samodzielnie wykorzystywać wiedzę z zakresu profilaktyki, aby troszczyć się o ciało i ducha.

Zdaję sobie sprawę, że informacje o medycynie naturalnej nie są wystarczająco rozpowszechnione w Polsce. Tymczasem znajomość podstaw medycyny chińskiej jest kluczem do poprawy stanu zdrowia wielu pacjentów. Moim celem jest popularyzacja tego nurtu wśród uczestników szkoleń, które organizuję. Wieloletnie doświadczenie, połączone z pasją do naturalnych metod leczniczych, pozwoliło mi stać się ekspertem w tej ... Czytaj więcej